Sunday, January 23, 2011

"Üle ääre" - Norah McClintock



Ütlen kohe ära, et see oli meeletult hea raamat. Võinoh mulle vägaväga meeldis. Ausalt öeldes, ma ei loe väga selliseid hmm krimi jutte vms. Aga see oli tõesti hea :D.
Raamat oli selles mõttes ka tore, et seda oli nagu väga raske etteaimata. Osades raamatutes on tegevused ja mõrvarid jms hästi etteaimatavad. Aga selles raamatus küll mitte...
Ma vist isegi lisan selle raamatu oma lemmikute listi... Seal on hetkel vaid 3 raamatut :). Aa leidsin ka selle raamatu inglise keelse varjandi ja avastasin, et sellele on nagu mm, teine osa vms ka. Ning kui seda on eesti keeles ka, siis tõenäoliselt loen ka tolle läbi. Mitte et mul oleks midagi inglise keeles lugemise vastu, aga lihsalt. Lisasin pildi, inglise keelsest raamatust ka. Raamatu tagakülg  -
"Kui MacAdami vaateplatvormi juurest avastatakse Peter Flosnicki surnukeha, arvatakse, et poiss tegi enesetapu. Ometi usub poisi ema, et tegu polnud enesetapuga ja suudab selles kahtlema panna nii Peteri klassiõe Chloe, keda ta millegi pärast oma poja sõbraks peab, kui ka kohaliku politsei. Peter oli küll tüüpiline nohik, keda huvitasid hoopis rohkem taevatähed kui inimesed, kuid keegi – või miski – tõukas ta sellegi poolest üle ääre..."
Chloe on siis selle raamatu peategelane, ning Levesque (nimi inglise keelsel raamatul) on Chloe kasuisa aka politseiülem. Niisiis, kas Peteri surm oli mõrv, õnnetus või hoopiski enesetapp? Ning kas Peter oli ise siiski selline tüüpiline leebe ja arglik nohik? Chloe töö kooliajalehes ja Peteri asjad paljastavad talle mitmeid huvitavaid fakte. Tänu millele Chloe aina rohkem ja rohkem kahtlema hakkab, et Peter enesetapu sooritas. Ehk teadis Peter liiga palju? Liiga palju millestki, kellestki? Kellegi tegemistest?
Kas ta kasutas oma teadmisi ära? Kas ta blackmailis kedagi ? 
Vastused otsige raamatust ise.


E-M

No comments:

Post a Comment